Customer Case

Assuralia


Belangrijkste tool van Assuralia-medewerkers voortaan overal beschikbaar

Onder andere door de impuls van het intensieve telewerk de voorbije jaren, zette Assuralia recent zijn digitale transitie in. Op naar de cloud. Dat gold met name voor zijn belangrijkste applicatie: Assurmember. Die was na 20 jaar toe aan een modernisatieronde. Voor het onderdeel Experts binnen Assurmember schakelde de verzekeraarsvereniging 2commit in, een specialist uit De Cronos Groep om een webversie van ‘experts’ te maken. Die geeft verzekeraars in heel België toegang tot de erkende verzekeringsexperts in ons land.


  • Assuralia digitaliseert en moderniseert manier van werken
  • Assurmember gaat van desktopapplicatie naar webversie
  • Intuïtieve applicatie moet interne opleidingen vermijden
6

Het aantal maanden dat nodig was om de applicatie te moderniseren

20

Het aantal jaren dat Assuralia werkt met de applicatie Assurmember

Assuralia besliste om haar toepassing naar de cloud te verhuizen


Tijdens de voorbije pandemie werd thuiswerk vaste kost voor zowat iedereen met een kantoorjob. Dat gold ook bij Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsbedrijven. Om vanop afstand gemakkelijker toegang te krijgen tot onderdelen van Assurmember, een platform met informatie over verzekeringen en beschikbare verzekeringsexperts, moesten medewerkers via een VPN-verbinding werken. Na liefst twintig jaar dienst drong zich een applicatievernieuwing op. Assuralia besliste om haar toepassing naar de cloud te verhuizen.

Dirk Ruys, IT Manager bij Assuralia verduidelijkt:

“We dachten al een tijdje na over een digitale transformatie van ons bedrijf. Onze diensten konden een update gebruiken en we beslisten om diensten meer en meer vanuit de cloud ter beschikking te stellen aan onze gebruikers. Samen met 2commit hebben we met de ‘experts’ applicatie in Assurmember een eerste horde genomen. Die tool dient onder meer om examens te plannen voor experts die zich willen laten accrediteren. Daarnaast geeft de tool de verzekeraars toegang tot de erkende experts in België. Het is dus een zeer belangrijk onderdeel van Assurmember.”

Moderne en intuïtieve applicatie


Het nieuwe Assurmember moest vooral een moderne uitstraling en look and feel krijgen. De interactie tussen de nieuwe webapplicatie en Assuralia’s SharePoint verloopt ondertussen vlekkeloos. En voor de gebruikers zijn de aanpassingen zo miniem mogelijk gehouden. Aanmelden bij de nieuwe webapplicatie gebeurt zoals bij Microsoft 365. Ook de applicatie zelf is erg intuïtief. Zowel oude als nieuwe gebruikers hebben het gebruik ervan snel onder de knie, zodat bijkomende opleiding overbodig is.

“De gebruikerseenvoud van de applicatie zorgt voor grote tijdswinst bij onze medewerkers. Een andere grote bonus is dat ze nu van overal kunnen aanmelden omdat alle gegevens in de cloud staan. Ook wij werken vaker van thuis, dus dat is mooi meegenomen”, zegt Dirk Ruys.

De IT-manager verwacht ook minder uitval: “De cloud maakt ons minder afhankelijk van onze eigen architectuur en in se ook minder kwetsbaar voor IT-problemen vanwege de hoge stabiliteit van de cloud. De bereikbaarheid van onze applicatie is alvast enorm verbeterd, terwijl de kosten niet sterk zijn toegenomen.”

Opleiding in Microsoft Azure en Blazor


Naast het bouwen van de nieuwe webapplicatie, gaf 2commit ook de nodige tips & tricks over Microsoft Azure aan het development-team. Dat was immers minder vertrouwd met de cloudomgeving, waar de nieuwe toepassing gehost wordt. Om al te grote vertragingen in de projectvoortgang te vermijden, kozen 2Commit en Assuralia ervoor om twee developers eenvoudige maar doeltreffende werkmethodes aan te leren.

“De developers bij Assuralia hadden weinig of geen ervaringen met het programmeren in de nieuwste technologieën. Daarom wilden we de drempel zo laag mogelijk houden. We beslisten om zowel voor de back-end als de front-end van de toepassing met C# te programmeren, zodat we slechts één programmeertaal konden gebruiken. Het Blazor framework was hiervoor dermate geschikt. Zo konden ze hun bestaande kennis in C# gebruiken om een moderne web applicatie te ontwikkelen ”, legt Tom Eeraerts, Technical Team Lead bij 2commit, uit.

“Door de vlotte interactie tussen 2commit en onze eigen medewerkers konden we een applicatie op maat van onze gebruikers bouwen. Onze developers waren zeer enthousiast over de nieuwe technieken die ze tijdens hun opleiding hebben leren kennen. Het geeft hen de kennis en vaardigheden om in de toekomst zelf nieuwe cloudapplicaties te ontwikkelen”, besluit Dirk Ruys.

De bereikbaarheid van Assuralia’s belangrijkste applicatie is enorm verbeterd, terwijl de kosten niet sterk zijn toegenomen.

“Onze developers waren zeer enthousiast over de nieuwe technieken die ze tijdens hun opleiding hebben leren kennen. Het geeft hen de kennis en vaardigheden om in de toekomst zelf nieuwe cloudapplicaties te ontwikkelen."

Dirk Ruys, IT Manager bij Assuralia..

Contacteer ons